23.2. 2020 – den 61. – „Den D“

5:15 – na svět přichází první odvážlivec – je to žlutý kluk, který se hned přisál k mamče a začal sosat mlíčko. Elán, tak jako i chuť k jídlu, mu rozhodně nechybí. Moje první reakce byla: „Ten vypadá úplně jako Doníček“, podoba tam rozhodně je a doufám, že kromě krásné barvičky podědil i gen pro vymýšlení lumpačin. Po nasosání mlíčka přišlo i vážení – krasavec váží nádherných 460 g.

6:30 – druhá se na svět podívala černá holčička, se kterou si už maminka Kačenka věděla rady jako zkušená rodička, i holčička je parádně čilá a má se ihned k tomu hledat občerstvení – tahle princezna je krásně veliká stejně jako její o přibližně hodinku starší brácha – 450 g.

6:50 – jako třetí přišla na řadu pro změnu světlá holčička, která to vzala šmahem. Přidala se k sourozencům jen necelou půlhodinku po předchozí krasavici. Tahle obřice dala Kačence maličko zabrat, a to už proto, že tahle psí slečna je jedna z největších štěňátek tohoto vrhu – 499 g.

7:40 – světlý chlapeček
8:50 – světlá holčička

10:30 – jako zatím poslední se k malé smečce lumpů přidává další tmavá holčička a to téměř s dvouhodinovou pauzou. Ale jak se říká „To nejlepší na konec“, tak tady máme  jednoznačnou váhovou rekordmanku, která si své váhové vítězství zasloužila díky krásným 510 g.

Takže si to shrňme do nějaké přehledné průběžné statistiky:
narodilo se 6 štěňátek (2 princové a 4 princezny)
chlapečci: oba žlutí po tatínkovi
holčičky: 2 černé, 2 žluté

Dle sonografického vyšetření ještě stále jedno zůstávalo u maminky v děloze, nicméně ani přes injekce a opravdu skvělý a pohotový zásah Míši se bohužel nepodařilo poslední miminko dostat ven živé. Všechna štěňátka jsou krásná a veliká, kromě poslední – 7. holčičky se mají všechna čile k světu.

Podle všech propočtů a výpočtů náš plodný den byl skutečně nejspíš 24.12., kdy proběhlo naše první krytí, i přesto, že se nám zdál progesteron relativně nízký, ale protože jsme měli oba pesany amatéry, nechtěly jsme nic podcenit a alespoň jsme chtěly zkusit, jak jim to půjde. Následně jsme překrývaly ještě 27., a protože od sebe bydlíme, co by kamenem dohodil, rozhodly jsme se krytí ještě jednou pro jistotu zopakovat 1.1. 2020.

Holky dneska od rána všechno zvládly na jedničku s hvězdičkou. Teď už Kačenka, štěňátka i Míša odpočívají a holky nabírají síly na starost o budoucí smečku neposedných chlupáčů.

Z celého našeho velkého psího srdce přejeme co nejvíc spokojené psí mateřství Kačence, co nejmíň starostí Míše, maximálně spokojená napapaná a zdravá bříška štěňátkům a nejhodnější majitele na světě.

VŠECHNA ŠTĚŇÁTKA JOU JIŽ ZAREZERVOVÁNA

Všechny fotky šťastných chlupáčů z prvních pár dní ZDE

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *