1. den velkého přátelství

28.9. 2019 – „Pes není zvíře, pes je přítel“ 

Slunečný den a zároveň sváteční sobotu jsme využili všichni na 100 % – nelenili jsme a vyrazili na pole. Tentokrát jsme ale nešli na obyčejnou socializační procházku zakončenou koupačkou v rybníku, jako tomu bylo obvykle. Tentokrát jsme se totiž rozhodli posbírat zbytky své odvahy a odhodlali jsme se potrénovat práci v kolektivu s jiným pejskem – resp. fenečkou (krasavice v zádech, to je teprv zkouška ohněm). A já musím uznat, že jsem velmi mile překvapena.  A ne nadarmo se říká, že kdo se bojí, nesmí do lesa. Ač v prvních několika desítkách minut jsme z našeho Doníka viděli jen rozmazanou žlutou čáru a Kačenka byla celá zmatená z toho, že skutečně existuje tak hyperaktivní a otravný pes, jako je ten náš. Pak se všechno uklidnilo skrz Doníkovu ne tak dobrou fyzičku zapříčiněnou poctivým gaučingem a my mohli začít házet aporty.

Protože cvičení ve více lidech je vždycky efektivnější a já konečně na plno poznala, že je mnohem náročnější, udržet si Doníkovu pozornost, když má v blízkosti psí fešandu. Ze začátku jsem se obávala, že Doník udělá ostudu a rozhodne se stávkovat, aby se předváděl, ale oba byli naprosto skvělí. Kačenka je moc šikovná psí slečna a Doníkovi v mnoha ohledech ukázala, jak se to dělá správně. Takže Doní – máš, co zlepšovat, kamaráde, přeci se nenecháš takhle zahanbit.

Plno disciplín zvládáme na plný počet – například ochota k práci ve vodě a slídění. Na jistých částech budeme muset naopak zapracovat – jako je vytrvalost, fyzička a hlavně poslušnost a soustředění.

Moc děkujeme za příjemné odpoledne <3

více fotek ZDE

Pes: Dangerous Dario Caniwergi´s – „Doník“
Majitel: Josef Morávek, Monika Morávková

Fena: Katty Hubertova leč – „Kačenka“
MajitelkaMichaela Pokorná
www: http://www.beilis.estranky.cz/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *